Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Masterclass Yasmien Naciri | Cultural Connections

Innovatieve strategieën om de inclusie en sociale mobiliteit van de arbeidsmarkt te vergroten

In deze inspirerende masterclass neemt Yasmien Naciri je mee langs de levenslessen die zij als jonge leider heeft geleerd en krijg je inzicht in grensverleggende strategieën die toekomstige culturele beleidsmakers kunnen toepassen in de eigen praktijk. Directeur van deBuren Willem Bongers-Dek zal Yasmien Naciri inleiden. Na de masterclass leidt programmator Shirin Mirachor de vragenronde.

Nog maar net de dertig aangetikt en duizendpoot Yasmien Naciri mag zich naast auteur, columnist en ondernemer ook algemeen manager noemen van het Innovatiecentrum in Antwerpen. Sinds 2014 is ze in Vlaanderen een invloedrijke stem in het maatschappelijk debat rond de thema’s armoede, jeugd, onderwijs en ondernemerschap. In mei 2018 verscheen haar boek Wij nemen het heft in handen. De kernboodschap van het boek: je moet niet wachten tot actie vanuit de politiek, maar zelf het heft in handen nemen om je eigen lot te bepalen. Met haar daadkrachtige en oplossingsgerichte mentaliteit is ze een inspiratie voor jonge ondernemers die zich niet willen verhouden tot beklemmende stigma’s.

 

In een arbeidsmarkt die steeds sterker onder druk staat door een groeiende kloof tussen kansarmen en kansrijken, met een sociaal vangnet dat steeds dunner wordt en met steeds hogere verwachtingen van de veerkracht van het individu, bieden innovatieve strategieën, beleidsvorming en communicatie ons een kans tot verandering.


Tickets: 10 euro. Deelname via livestream: 3 euro. De link naar de livestream wordt tijdig doorgestuurd.

Exacte locatie: lokaal R218, Rodestraat 14, 2000 Antwerpen.

Over Cultural Connections & LinC Lage Landen

 

Leiderschap in Cultuur is een intensieve Vlaams-Nederlandse opleiding die één jaar duurt en waarvoor zowel uit Vlaanderen als uit Nederland telkens tien veelbelovende leidinggevenden worden geselecteerd uit de culturele sector. LinC Lage Landen is een samenwerking tussen de universiteiten van Antwerpen en Utrecht. Als onderdeel van dit traject organiseren zij samen met deBuren en Cultuurloket een reeks Cultural Connections. Tijdens de Cultural Connections delen indrukwekkende leiders van buiten de culturele sector hun lessen met de deelnemers aan LinC Lage Landen en een breder geïnteresseerd publiek. Elke sessie gaat over een deelaspect van leiderschap.

Cultural Connections
Politiek & samenleving
Cultuurbeleid

Dit evenement vond plaats op dinsdag 15 november 2022

Universiteit Antwerpen, Rodestraat 14, Antwerpen

Vertel het verder:
Koop je ticket! dinsdag 15 november 2022 16:00 - 18:00