Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Erika Vlieghe over leiderschap in crisistijden

Inzichten waardevol voor de culturele sector

Binnen de reeks Cultural Connections nodigen we sprekers van buiten de culturele sector uit om hun inzichten over leiderschap met ons te delen.

Erika Vlieghe, internist-infectioloog en hoofd van de afdeling Algemene Interne Geneeskunde, Infectieziekten en Tropische Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), geeft de aftrap. Na anderhalf jaar COVID-19 weet Erika Vlieghe als geen ander hoe vorm te geven aan leiderschap in tijden van crisis. Sinds het begin van de pandemie is ze betrokken bij verschillende adviesorganen over het beheer van de crisis. Ze deelt haar inzichten met ons, waarna ze onder leiding van Willem Bongers-Dek (deBuren) in gesprek gaat met het publiek.


Basisprijs €10, reductieprijs (-26/65+/ werkzoekenden) €7. Gratis voor LinC-deelnemers -alumni en -gemeenschap.

Meer over Leiderschap in Cultuur

 

LinC is een Vlaams-Nederlandse opleiding van een jaar waarvoor tien veelbelovende leidinggevenden uit de culturele sector in Vlaanderen en Nederland worden geselecteerd. deBuren organiseert binnen dit traject de reeks Cultural Connections voor de deelnemers van LinC en andere geïnteresseerden. In drie sessies delen inspirerende leiders uit het bedrijfsleven, al dan niet met affiniteit met de culturele wereld, inzichten die waardevol zijn voor de culturele sector. Elke sessie gaat over een deelaspect van leiderschap.

Organisatie: LinC, Universiteit Antwerpen, Universiteit Utrecht en deBuren.

Erika Vlieghe

Professor Erika Vlieghe is internist-infectioloog met professionele ervaring binnen en buiten België. Van 2004 tot 2017 werkte ze als senior medewerker en onderzoeker aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Sinds 2017 leidt ze de afdeling Algemene Interne Geneeskunde, Infectieziekten en Tropische Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en doceert ze tropische geneeskunde en infectieziekten aan verschillende bachelor- en postdoctorale opleidingen aan de Universiteit Antwerpen en het Tropisch Instituut. 

Van oktober 2014 tot oktober 2015 werd Erika Vlieghe tijdelijk benoemd tot 'Nationaal Ebola Coördinator' in België. Binnen deze functie werkte ze nauw samen met de nationale gezondheidsautoriteiten en vele andere partners om het land voor te bereiden op mogelijke ebola-infecties. Sinds het begin van de COVID-19-crisis is ze betrokken bij verschillende adviesorganen over het beheer van de crisis: het Wetenschappelijk Comité dat het federaal FOD Volksgezondheid adviseert, Celeval, de GEES en tot op heden de GEMS (voor het COVID-commissariaat).

Cultural Connections
Politiek & samenleving
Cultuurbeleid

Dit evenement vond plaats op woensdag 8 september 2021

Via Zoom, ONLINE

Vertel het verder:
Ik koop/reserveer mijn ticket! woensdag 8 september 2021 15:00 - 17:00