Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Verplaatst naar 10 mei (wegens technische problemen)

Met Marleen Finoulst en Tine Hens

Deze aflevering was gepland op 28 april, maar kon toen niet doorgaan wegens technische problemen.

 

Is het slim om gezondheidsproblemen te googelen? En klopt de stelling dat overbevolking een groter probleem is dan de klimaatcrisis?

Complexe topics in tien minuten uitgelegd door experten, dat is Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. Tijdens een sessie van MDMU geven we het woord aan een aantal experts die weten wat wij niet weten en vragen beantwoorden die zelfs te moeilijk zijn om aan Google te stellen. En kennis verspreiden, dat kan gelukkig ook online. Voor twee online afleveringen op dinsdag 27 april en woensdag 28 april duiken we in de wereld van desinformatie.

 

Het wordt steeds moeilijker om op het internet een onderscheid te maken tussen echt nieuws en nepnieuws. We worden overspoeld door complottheorieën, stadslegendes, klimaatmythes en gezondheidsfabels. In deze aflevering geeft arts-journalist Marleen Finoulst antwoord op de vraag of het slim is om gezondheidsproblemen te googelen. Daarna legt auteur en journalist Tine Hens uit of de stelling dat overbevolking een groter probleem is dan de klimaatcrisis wel klopt. Na elke uitlegsessie gaat journalist Selma Franssen met de spreker in gesprek en bieden we ruimte voor vragen uit het publiek.

 

Heb je een vraag voor Marleen Finoulst of Tine Hens? Stel een vraag vooraf via info@selmafranssen.nl of live in de chat op Facebook


Gratis. Volg deze aflevering live via de Facebookpagina´s van deBuren, Curieus, De Markten, MO* en Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd. Kan je de sessies niet live volgen? Herbekijk ze via Facebook of check onze podcast Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd en beluister de uitlegsessies achteraf (via Spotify, Apple Podcast of Soundcloud).

Marleen Finoulst

Marleen Finoulst begon haar carrière als huisarts en maakte in de jaren 90 een carrièreswitch naar de media. Als arts-journalist schreef ze onder meer voor Artsenkrant en Knack en is ze stichtend hoofdredacteur van gezondheidsmagazine Bodytalk. Ze stond in 2013 aan de wieg van de website Gezondheid en Wetenschap, waarvan ze tot op heden eveneens hoofdredacteur is. Daarnaast publiceerde ze een tiental boeken over gezondheid, waaronder Dokter Google in 2020 en Vaccineren: doen of laten? in maart 2021. In 2014 won ze de SKEPP-prijs 'de Zesde Vijs' voor haar kritische berichtgeving over gezondheid.

Tine Hens

Tine Hens is historica, journaliste en auteur van Het klein verzet (Epo, 2015), het verhaal van mensen die van Griekenland tot Denemarken in hun eigen wijk of stad, of met hun eigen bedrijf bewijzen dat een andere, sociaalecologische economie mogelijk is. Daarnaast schreef ze Het is allemaal de schuld van de Chinezen (EPO, 2021), een zelfhulpboek bij klimaatverwarring, waarin ze over een tiental klimaatmythes in gesprek gaat met verschillende klimaatwetenschappers.

Organisatie: Curieus, Selma Franssen, deBuren, De Markten en MO*
Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd
Politiek & samenleving
Wetenschap & geschiedenis

Dit evenement vond plaats op woensdag 28 april 2021

Via Facebook Live, ONLINE

Vertel het verder:
Gratis via Facebook Live woensdag 28 april 2021 20:00 - 20:45