Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leesclub met Gaea Schoeters

In een klein gezelschap keren we ‘Trofee’ binnenstebuiten
© Sébastien van Malleghem

In een klein gezelschap keren we Trofee binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we aan de auteur vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze.

Hunter White leeft voor de jacht op groot wild: in die ultieme krachtmeting met de natuur voelt hij dat hij leeft. Maar als hij naar Afrika vertrekt om een neushoorn te schieten, de laatste van de big five die hem nog ontbreekt, geeft het lot de jacht een andere wending. Zijn droom verandert algauw in een nachtmerrie die hem steeds dichter bij de duisternis in zijn eigen hart brengt. Is er nog een weg terug? Trofee is een ode aan de wilde natuur en een scherpe kritiek op onze omgang met Afrika. 
 
‘Buiten de scherpe morele vragen prikkelt Trofee ook met sfeervolle jachtbeschrijvingen; plot en ethiek blijven elkaar opzwepen tot aan de bloedstollende climax.’ – Dries Muus in Het Parool 
 


Online via Zoom. Tickets: 25 euro Verzending boek inbegrepen. 5 euro indien je het boek reeds in huis hebt. Twee weken voor de leesclub ontvang je per mail verdere informatie.  

© Sébastien van Malleghem

Gaea Schoeters

Gaea Schoeters (°1976) is journalist, scenarist, librettist en auteur.  Ze debuteerde met het reisverhaal MMM, Meisjes, Moslims & Motoren. Later volgden de romans Diggers,  De kunst van het vallen en Zonder Titel#1. Voor opera en (muziek)theater schreef ze onder andere Het Kanaal, Private View, Usher en An Archive of Love.

 

Afgelopen jaar verschenen van haar de poëzievertaling Tiresias (Kate Tempest),  Het Einde, een interviewreeks met schrijvers over de dood, en de roman Trofee. En ook 2021 brengt nieuwe projecten, zoals de poëzieperformance Holle Haven, een uitvloeisel van Besmette Stad en de voorleesvoorstelling Niets met Gerda Dendooven en het Goeyvaerts Trio. Het daarbij horende prentenboek voor dromers van 6-106 jaar verschijnt in maart bij De Eenhoorn. 

Organisatie: deBuren, MuntPunt.
deBuren Boekt
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op woensdag 21 april 2021

Via Zoom, ONLINE

Vertel het verder:
IK KOOP MIJN TICKET! woensdag 21 april 2021 19:30 - 21:30