Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Hicham Khalidi over duurzaamheid en leiderschap

Binnen Cultural Connections nodigen we sprekers van buiten de culturele sector uit om inzichten over leiderschap met ons te delen.

Nu iedereen bezig is met het smeden van meerjarenplannen, maken we op die regel een uitzondering. Hicham Khalidi brengt als directeur van de Jan van Eyck Academie een inspirerend verhaal over hoe duurzaam denken de basis vormt van al zijn beslissingen. Na zijn lezing gaat hij onder leiding van Willem Bongers-Dek (deBuren) in gesprek met de deelnemers.
 


Online. Via Zoom. De inschrijvingen sluiten we tien minuten voor aanvang af. Vragen? Stuur een mailtje naar info@deburen.eu.

Leiderschap in Cultuur

LinC is een Vlaams-Nederlandse opleiding die één jaar duurt en waarvoor zowel uit Vlaanderen als uit Nederland telkens tien veelbelovende leidinggevenden worden geselecteerd uit de culturele sector. deBuren organiseert voor deze opleiding op jaarbasis drie zogenaamde Cultural Connections. Dit zijn sessies die gegeven worden door inspirerende leiders uit het bedrijfsleven, al dan niet met affiniteit met de culturele wereld, die boeiende inzichten kunnen delen die waardevol zijn voor de culturele sector. Elke sessie gaat over deelaspecten van leiderschap.

Hicham Khalidi

Hicham Khalidi is sinds oktober 2018 directeur van de Jan van Eyck Academie, de Postacademie voor kunst, vormgeving en reflectie in Maastricht.

 

Van 2015-2018 was hij associate curator bij Lafayette Anticipations (Fondation d’entreprise Galeries Lafayette) in Parijs. Hij was daar betrokken bij de toekenning van opdrachten in de disciplines kunst, design en mode.

 

In de periode 2013-2015 stond hij in voor de programmering van tentoonstellingen en het Artefact Festival in STUK, Huis voor Dans, Beeld en Geluid in Leuven. Van 2003 tot 2011 was hij directeur en artistiek leider van TAG, platform voor hedendaagse kunst en muziek in Den Haag. In 1997 startte hij modeconceptstore Concrete. Khalidi was curator van de groepstentoonstelling ACT II van de Sharjah Biënnale in Beiroet 2017, trad op als curatorial attaché voor de Sydney Biënnale in 2016 en was hoofdcurator van de Marrakesh Biënnale in 2014. Khalidi zetelt in verschillende besturen en jury’s en trad op als adviseur voor onder meer de Raad voor Cultuur, het Fonds Creatieve Industrie en het Prins Claus Fonds.

Organisatie: deBuren, LinC, Universiteit Antwerpen en Universiteit Utrecht.
Cultural Connections
Politiek & samenleving
Cultuurbeleid

Dit evenement vond plaats op maandag 5 juli 2021

Via Zoom, ONLINE

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! maandag 5 juli 2021 15:00 - 17:00