Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.
Stand-up filosofe en kunstenares Laura van Dolron bijt de spits af van onze vierdelige reeks Spelbrekers en brengt een keynote over kunst en spel.
Is de link met spel en ontspanning de reden waarom kunst vaak wordt geassocieerd met hobbywerk? Blijft de kunstenaar daarom vaak onderbetaald en ondergewaardeerd? Verder insinueren de huidige coronamaatregelen dat kunst van ondermaats belang is voor ons maatschappijmodel. Zit er dan geen kracht in de speelse vrijheid van kunstenaars? Is creatieve vrijheid niet net de troef die ons maatschappijsysteem kansen biedt, zeker in tijden van crisis? Na de keynote gaat moderator Fiep van Bodegom in gesprek met Laura van Dolron en het publiek.
Laura van Dolrons keynote verschijnt een week voorafgaand aan het event alvast online.
Online via Zoom. Tickets: 3 euro, gratis voor studenten, 9 euro voor wie inschrijft voor de hele reeks (klik dan '3+1 gratis' aan).
Laura van Dolron creëerde haar eigen genre 'stand-up philosophy'. Zij maakt voorstellingen waarin ze zoekt naar hoop en troost omdat die zoektoch zelf al hoopvol en troostrijk is, en ook buiten het theater spreekt ze zich uit over alles wat zij tegenkomt. Als action writer als stand-up filosoof als maker als mens. Zij schreef twee boeken: Liefhebben en Wij.
Fiep van Bodegom studeerde literatuurwetenschappen en cultural analysis aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij literair tijdschrift De Gids. Ze publiceert regelmatig recensies, essays, interviews, vertalingen en proza. Van Bodegom staat geregeld op (literaire) festivals en podia in Nederland, waaronder Perdu, Winternachten en Spui25.
Dit evenement vond plaats op dinsdag 15 september 2020
Via Zoom, ONLINE