Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.
Betekent de coronacrisis de definitieve doorbraak van thuiswerk? Zo ja, is dat een goede zaak voor werkgevers en werknemers?
Tijdens de lockdown werkten velen verplicht maandenlang thuis. Sommigen deden dat al regelmatig, anderen nooit. Sommigen beviel dat goed, anderen juist helemaal niet – en dat geldt voor werkgevers én werknemers.
Is de coronacrisis het keerpunt van de thuiswerkrevolutie? Of zal het zo een vaart niet lopen? Wat zijn voor- en nadelen van thuiswerk, zowel voor personeel als voor bedrijven, maar ook bijvoorbeeld voor het milieu? Zal technologische innovatie er binnen afzienbare tijd voor zorgen dat thuiswerk voor meer beroepsgroepen een optie wordt? Waarom is thuiswerk in Nederland meer geaccepteerd dan in Vlaanderen?
Discussie onder leiding van Timothy Vermeir (hoofdredacteur HR Square) met:
Korte biografieën van de sprekers: zie onderaan deze pagina.
Jan Denys is Director Corporate Communications and Public Affairs bij Randstad. Van opleiding is hij socioloog. Na zijn studies sociologie aan de KU Leuven werkte hij aan diezelfde universiteit als onderzoeker bij het HIVA, Het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving. Na 15 jaar bij het HIVA vertrok hij naar Randstad. Jan Denys is al jaren een veelgevraagd arbeidsmarktdeskundige. Hij schreef vele bijdragen voor onder andere De Standaard, De Tijd en De Morgen en treedt regelmatig op in de media.
Prof. dr. Pascale Peters is Hoogleraar Strategisch Human Resource Management aan Nyenrode Business Universiteit, met locaties in Amsterdam en Breukelen. Ze promoveerde op de veranderende relatie tussen werk en privé en deed o.a. langdurig onderzoek naar de voor- en nadelen van thuiswerk voor werknemers. Tot februari 2019 werkte zij als Universitair Hoofddocent bij Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Vic Van Kerrebroeck is vakbondssecretaris bij ACV Puls en landelijk verantwoordelijke voor de financiële sectoren. Hij werkt sinds 2007 voor de vakbond in verschillende functies. Daarvoor was hij advocaat aan de Balie van Gent (2002-2007) met als specialisatie ondernemings- en sociaal recht. Van opleiding is hij jurist (Master rechten, UGent) met als specialisatie sociaal en Europees recht.
Dit evenement vond plaats op maandag 26 oktober 2020
Via Zoom, ONLINE