Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Zorg als solidariteit

Lezing door Olave Nduwanje en workshop door Anya Topolski

Olave Nduwanje (advocate, activiste en politica) geeft een lezing over soldariteit in de zorg en Anya Topolski (universitair hoofddocent Politieke Filosofie en Politieke Theorie aan de Radboud Universiteit) een workshop over hoe solidair te handelen als witte bondgenoot.

Constant, deBuren, Het TheaterFestival en KVS slaan de handen in elkaar voor een traject rond zorg(zaamheid) als solidariteit. Recente en minder recente maatschappelijke gebeurtenissen dwingen ons ertoe de implicaties van zorg en de manier waarop deze zich in verschillende dynamische netwerken vormt te doorgronden. Doorheen dit traject bevragen we, ondernemen we actie en reflecteren we om het traject op een zo duurzaam mogelijke manier vorm te kunnen geven.

 

Concreet werden verenigingen en individuen als Zina Platform (Ik Ontmoet Mij sessie), psychologe Esma Alouet van Aya Shiatsu en Globe Aroma benaderd om manieren te vinden waarin we de veelzijdige behoeften aan en in de zorg kunnen delen, ondersteunen en organiseren.

 

Het traject wordt op donderdag 10 september uitgebreid met om 14u30 een workshop gegeven door Anya Topolski over hoe solidair te handelen als witte bondgenoot en om 17u een lezing door schrijfster, jurist en activist Olave Nduwanje over zorg als solidariteit.

 

Dit programma is in het Engels. 


  • Organisatie: deBuren, KVS, Het TheaterFestival en Constant.
  • Vrije bijdrage.
  • Locatie wordt binnenkort bekendgemaakt.
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op donderdag 10 september 2020

KANAL - Centre Pompidou (voormalige Citroën garage), Akenkaai , Brussel

Vertel het verder:
Reserveer hier je ticket! donderdag 10 september 2020 14:30 - 18:00