Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Daten in tijden van corona, hoe werkt dat?

Met Elisabeth Timmermans

Single zijn in tijden van social distancing. Als je geluk hebt, heb je een coronabuddy waar je af en toe een wandeling mee kan maken. Als je pech hebt, is het vooral aftellen tot je weer sociaal mag zijn. Hoe ga je hiermee om als single? Dan toch maar eens een datingapp installeren? Of je inschrijven voor die virtuele speeddatesessie? 

Tijdens deze livesessie vertelt dr. Elisabeth Timmermans je alles over online daten in tijden van corona. Hoe begin je aan zo’n virtuele date? En waar moet je dan precies op letten? Zijn de virtuele regels anders dan de offline dating regels? Wat zijn de gevaren van sexting? En wat moet je doen als je geghost wordt?

 

Momenteel is Elisabeth Timmermans volop data aan het verzamelen voor een onderzoek over relaties in dit coronatijdperk: neem hier deel aan de survey.

 

 

Complexe topics in tien minuten uitgelegd door experten, dat is Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. En kennis verspreiden, dat kan gelukkig ook online. Elke donderdag in mei om 19:00 duidt een van onze experten via Facebook Live een complex onderwerp dat te maken heeft met de coronacrisis, daarna is er tijd voor jouw vragen. 

 

Moeilijke Dingen Makkelijk (online) Uitgelegd wordt georganiseerd door deBuren, Curieus en Selma Franssen


Volg deze talk live via de Facebookpagina van deBuren. Wie niet op social media zit, kan achteraf ook de podcast beluisteren. Ontvang je die graag in je mailbox? Schrijf je hier in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Elisabeth Timmermans

Elisabeth Timmermans werkt als communicatiewetenschapper aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze is gefascineerd door de invloed van media en technologie op onze relaties. Hebben datingapps invloed op onze manier van daten? Zijn we in staat om de juiste partner te kiezen wanneer de opties eindeloos lijken? Onlangs verscheen haar eerste boek Liefde in tijden van Tinder. Tijdens deze editie focust zij zich op de vraag waarom mensen elkaar, na de chat of date, negeren op datingapps.

Organisatie: deBuren, Curieus en Selma Franssen
Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op donderdag 7 mei 2020

Vanuit uw kot, ONLINE

Vertel het verder:
Via Facebook Live donderdag 7 mei 2020 19:00 - 19:30