Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

IM Guido Belcanto

Met een laudatio door Elvis Peeters

Guido Belcanto wordt wel de ‘koning van het Vlaamse levenslied' genoemd, maar eigenlijk is hij niet in een vakje te stoppen. De titel van zijn meest recente album, Cavalier seul, is hem op het lijf geschreven. "Ik ben een stroming op zich", zegt de zanger met de iconische lange lokken zelf. Al drie decennia lang vaart de eigenzinnige Belcanto zijn eigen koers, inmiddels resulterend in een uniek en bij een grote fanschare geliefd oeuvre.
  
Op zondag 29 november nemen we fictief afscheid van Belcanto, in 1953 in Turnhout geboren als Guido Versmissen. Het wordt desondanks geen treurige gelegenheid, want na een door schrijver Elvis Peeters uitgesproken afscheidrede vindt een wonderbaarlijke wederopstanding plaats en gaat de chroniqueur van het gebroken hart in gesprek met gastvrouw Anna Luyten. Hoe zou Belcanto na zijn dood herdacht willen worden? Wat betekenen leven en werk voor hem?

 

IM is een meerjarige reeks van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en Vrijstaat O. Herbeleef alle afleveringen via deburen.eu/nl/im.

IM
Filosofie & religie
Podium & muziek

Dit evenement vond plaats op zondag 29 november 2015

KAAP | Vrijstaat O. , Koning Boudewijnpromenade 10 , Oostende

Vertel het verder: