Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Een (on)Verenigd Koninkrijk

Colloquium en boekpresentatie van Ons Erfdeel vzw

Op 21 september 1815 legde Willem I op het Koningsplein in Brussel de eed af op de grondwet van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. In 1830 mislukte dit politieke experiment. Tweehonderd jaar later publiceert de Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw onder redactie van Remieg Aerts en Gita Deneckere Het (on)Verenigd Koninkrijk. Een politiek experiment in de Lage Landen. In dit boek en tijdens het gelijknamig colloquium wordt het Verenigd Koninkrijk als een geheel bestudeerd en niet alleen vanuit Belgisch of Nederlands perspectief. De avond bestaat uit twee delen.

Colloquium over het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (16:00 > 18:00)

  • Gesprek met Els Witte en C. Tamse, die al in 1992 een referentiewerk publiceerden over het Verenigd Koninkrijk.
  • Gesprek met Janneke Weijermars en Rik Vosters, twee medewerkers aan de publicatie.
  • Presentatie van het boek door de twee hoofdredacteurs: Gita Deneckere en Remieg Aerts, onder de leiding van Luc Devoldere, uitgever van het boek.

Feestelijke presentatie van het boek Het (on)Verenigd Koninkrijk. Een politiek experiment in de Lage Landen (19:00 > 21:30):

Dorian van der Brempt, directeur van deBuren, verwelkomt de aanwezigen en Luc Devoldere, hoofdredacteur van Ons Erfdeel, leidt de publicatie in. Daarna ontvangt eurocommissaris Frans Timmermans het eerste exemplaar uit handen van ambassadeur Henne Schuwer. Hierna heffen we, kortstondig herenigd, het glas.

 

Organisatie: deBuren & Ons Erfdeel. Met de steun van de Vlaamse overheid.
Het boek werd uitgegeven met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

 

 

Dit evenement vond plaats op vrijdag 29 mei 2015

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Vertel het verder: