Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

'Scenes of Wonder - Paris'

Fototentoonstelling Marianne Hommersom te zien in Parijs
© Marianne Hommersom

Deze zomer gingen veertien jonge schrijvers en een fotografe op uitnodiging van deBuren en de Stichting Biermans-Lapôtre naar Parijs om zich twee weken onder te dompelen in de Franse metropool. Marianne Hommersom ging met haar camera op pad en fotografeerde de reeks Scenes of Wonder - Paris. De foto's worden tot 18 januari 2013 tentoongesteld door de Stichting Biermans-Lapôtre in Parijs. Eerder waren deze foto's te zien tijdens de presentatieavond BOUM! Parijs in Antwerpen op 15 september 2012, waar ook werd voorgedragen uit de teksten over Parijs. Tijdens de residentie portretteerde de fotografe alle deelnemers. Een selectie hiervan wordt eveneens tentoongesteld in Parijs.

Onderaan deze pagina kunt u de virtuele versie van de tentoonstelling bekijken. De portretten van de deelnemers kunt u hier bekijken. 

© Marianne HommersomMarianne Hommersom (1983) studeerde in 2006 af als fotografe aan het Kask in Gent en volgde nadien een master filmstudie en visuele cultuur aan de UA. Haar afstudeerwerk Scenes of Wonder vormde het startpunt van een steeds verder groeiende verzameling landschappen onder diezelfde titel, waarin de blik van de fotografe de rode draad vormt. Op een intuïtieve maar tegelijk doelgerichte manier zoekt ze in binnen- en buitenland naar locaties. Sporen van menselijke aanwezigheid, licht, kleuren, structuren en vooral de manier waarop deze samen een vaak vervreemdend en soms ook grappig geheel vormen, zijn terugkerende elementen in haar werk.

'Scenes of Wonder - Paris' is tot stand gekomen dankzij deBuren en de stichting Biermans-Lapôtre

Foto's

 

Bekijk hier 'Scenes of Wonder - Paris' als online tentoonstelling:

Dit evenement vond plaats van dinsdag 11 december 2012 t/m vrijdag 18 januari 2013

Stichting Biermans-Lapôtre
Huis van de Belgische en Luxemburgse studenten
9A Boulevard Jourdan | 75014, Parijs

Vertel het verder: