Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

A Slice of Kaas

Iedereen in Vlaanderen is zot van Elsschot. Toppunt van de gekte is de veiling van het bed van Elsschot. Maar deBuren zocht het ook verder op en bracht Elsschot naar Heerlen, Amsterdam, Barcelona, Jakarta en... Californië, waar de jonge Amerikaan Peter Laurence (die Nederlands leerde door Geert Mak te lezen) zich sinds dit weekend buigt over de getekende versie van Kaas door Dick Matena! Oftewel: 'A Slice of Kaas'.
Door deBuren op 20 okt 2010
Nieuws
Politiek & samenleving
Literatuur & taal

Iedereen in Vlaanderen is zot van Elsschot. Toppunt van de Elsschotgekte is zonder twijfel de veiling van het bed van Elsschot op donderdag 28 oktober in Veilinghuis Bernaerts. Deze avond is tevens de slotavond van de radioreeks Zot van Elsschot van Pat Donnez (Klara).

Maar deBuren zocht dit jaar ook verdere horizonten en bracht Elsschot naar Heerlen, Amsterdam, Barcelona, Jakarta en sinds dit weekend: Californië!

Peter Laurence is een jonge Amerikaan die zichzelf Nederlands leerde door De eeuw van mijn vader van Geert Mak te lezen. Zijn vorderingen hield hij bij op het amusante blog 'Learning Dutch with Geert Mak'.

Geraakt door zijn enthousiasme voor de Nederlandse taal en cultuur en zijn verlangen om die in Amerika te promoten, zond deBuren hem Kaas van Willem Elsschot in de getekende versie door Dick Matena. De originele versies van deze tekeningen zijn in het bezit van deBuren en reisde de afgelopen jaren de wereld rond, maar zijn altijd te bekijken als virtuele tentoonstelling op de website.

Nu heeft Peter Laurence een nieuw project opgevat. Hij gaat Kaas lezen en daarvan verslag doen op een nieuw blog: 'A Slice of Kaas'. Tegelijkertijd probeert hij België meer bekendheid te geven in Amerika. Hij heeft daartoe alvast een hilarisch script voor een commercial geschreven, met als slogan 'Belgium. Come for the weather.'...

deBuren wenst Peter veel succes, zal hem van nabij volgen en geeft alvast twee tips om de cultuur van de Lage Landen meer bekendheid te geven: Radioboeken en citybooks!

Vertel het verder: