Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Is er een alternatief?

Is there no alternative? In zijn gelijknamige bestseller is cultuurcriticus Mark Fisher niet hoopvol: de logica van het kapitalisme heeft volgens hem werkelijk alle domeinen van ons leven overgenomen. Maar moeilijk gaat ook: is er echt geen alternatief? Scherpsteller Robin Goudsmit gaat er samen met filosofen Marian Donner en Bleri Lleshi naar op zoek.
Door deBuren op 17 okt 2022
Podcast
Politiek & samenleving
Pilar ASAP

Cultuurcriticus Mark Fisher is niet alleen in zijn standpunt. Ook filosoof Slavoj Žižek stelt dat het makkelijker is het einde van de wereld voor te stellen dan het einde van het kapitalisme. Toch gaan filosofen Marian Donner, Bleri Lleshi en Scherpsteller Robin Goudsmit op zoek naar uitwegen uit het dominante systeem. In de podcast maken ze alvast een eerste denkoefening over zo'n potentieel alternatief.


Denk mee na over een uitweg! Deel je bedenkingen via een geschreven essay voor de schrijfwedstrijd Hooray for the Essay! of neem tijdens het Pilar ASAP Festival 2022 deel aan de gespreksavond "Is er een alternatief? Op zoek naar uitwegen uit het dominante systeem" op maandag 24 oktober.

Organisatie: deBuren & Pilar
Vertel het verder: