Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Dit zijn de namen! Deelnemers Nieuw Geluid 2022 bekend

Twaalf namen om te onthouden: Daaf Borren, Martha Claeys, Kelia Kaniki Masengo, Anouk Torbeyns, Senne Misplon, Mariska van Dam, Nina Poels, Tuly Salumu, Britt Buseyne, Sharvin Ramjan, Louise Souvagie en Naomi Izabela Kimuena. Zij werden geselecteerd om dit najaar deel te nemen aan de eerste editie van Nieuw Geluid, een talentontwikkelingstraject voor spraakmakende stemmen die hun plaats zoeken in het publieke debat.
Door deBuren op 30 jun 2022
Nieuws
Politiek & samenleving
Nieuw Geluid

Daaf Borren • Martha Claeys • Kelia Kaniki Masengo • Anouk Torbeyns • Senne Misplon • Mariska van Dam • Nina Poels • Tuly Salumu • Britt Buseyne • Sharvin Ramjan • Louise Souvagie • Naomi Izabela Kimuena

Deze twaalf kandidaten werden geselecteerd om dit najaar deel te nemen aan de eerste editie van Nieuw Geluid, een talentontwikkelingstraject voor spraakmakende stemmen die hun plaats zoeken in het publieke debat.

 

 

DIT ZIJN DE NAMEN!

Kelia Kaniki Masengo

Kelia Kaniki Masengo zet bescheiden stapjes richting schrijverschap. Op haar blog bozebruinevrouw.com heeft ze het o.a. over identiteit, moederschap en inclusie. Haar overpeinzingen over zichzelf en de wereld deelde ze in een reeks columns op mo.be. Kelia is medeoprichter van words of colour, een schrijverscollectief door en voor vrouwen van kleur.

© Amy van Leiden

Sharvin Ramjan

Sharvin Ramjan heeft een bachelor Autonome Beeldende Kunst en een achtergrond als extravagante performer in het nachtleven. Hij werkt voor het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, als host voor Rotterdam Pride en als bestuurslid bij HipSick. Samen met zijn partner runt hij het Instagram-account Happy Village Interior waar queerness en interieur samen komen. Binnen het culturele veld bemoeit hij zich gevraagd en ongevraagd met thema’s zoals identiteit, meerstemmigheid, kansengelijkheid en maakt hij graag meer ruimte voor BIPOC LHBTQIA+ perspectieven.

© Anne Lucassen

Martha Claeys

Martha Claeys is doctor in de filosofie en zoekt als schrijver en spreker naar hoe mensen zich goed tot elkaar kunnen verhouden. Ze is ervan overtuigd dat het begrijpen van emoties, zoals trots, woede of liefde, helderheid kan brengen in ethische vraagstukken. Martha is host en producer van de podcast Kluwen. Haar geschreven werk verscheen onder meer in De Standaard, Knack, De Morgen, en rekto:verso. Meer over en door haar kan je vinden op marthaclaeys.com.

Naomi Izabela Kimuena

Naomi Izabela Kimuena studeert in Antwerpen en is sinds 2020 reporter bij StampMedia. Ze is youth activist voor Plan International, lid van Amnesty International en werd in april 2022 verkozen tot voorzitter van de Antwerpse Jeugdraad. Naomi werkt rond thema’s als mediawijsheid, mentaal welzijn, mensenrechten en kinderrechten en wil de stem van jongeren meer vertegenwoordigd zien in het publieke debat.

© Richard 'Freedom' Agyemang

Anouk Torbeyns

Anouk Torbeyns schreef al onder meer voor StampMedia, Charlie Magazine en De Standaard. Als journalist luisterde ze vooral naar anderen hun verhaal. Nu wil ze zelf meer het woord nemen over thema’s die haar na aan het hart liggen, zoals (anti)racisme, (de)kolonisatie en (interlandelijke) adoptie. Schrijven voor publiek lukte al aardig, nu nog leren praten.

Daaf Borren

Daaf Borren is Afrikajournalist en spreker. Hij schrijft voor Uitgeverij Pluim een boek waarin hij reisverhalen verweeft met het geluid van generatiegenoten uit alle Afrikaanse windstreken. Ook is hij de oprichter van The Bright Continent, een platform waar hij Afrikaanse jongeren de mogelijkheid biedt om een andere kant van hun land en continent te laten zien. Zijn werk verscheen onder andere in De Groene Amsterdammer, MO* Magazine en bij Al Jazeera. Ook brengt hij op de radio regelmatig verslag uit van recente reizen.

Britt Buseyne

Britt Buseyne is podcastmaker, columnist en aanjager rond duurzaamheid en impact ondernemen. In haar podcast Sustainababbels gaat ze met ondernemers in kritische dialoog over de manier waarop ze een positieve impact (zouden) kunnen maken. In haar werk legt ze de klemtoon graag op systeemdenken, ethiek en gedeelde verantwoordelijkheid.

© Marjolein van Panhuys

Mariska van Dam

Mariska van Dam denkt als filosoof graag na over tijd, mentale gezondheid en politiek. Ze is geregeld op het podium te vinden voor operette, kleinkunst of poëzie. Af en toe slingert ze wat verzen en essays de wereld in, waarvan sommige het schoppen tot de Turing Top 100 of de ISVW. Tevens redacteur bij Radix.

© Keep Louking

Senne Misplon

Senne Misplon is lezinggever, ondernemer en student aan de master Gender & Diversiteit. Vanuit zijn eigen ervaring als trans man en opgebouwde expertise wil hij jong en oud sensibiliseren over thema's zoals gender en seksuele diversiteit, mentale gezondheid en (media)representatie. Dit doet hij via lezingen, interviews en zijn social media. > sennemisplon.com

© Valerie De Backer

Louise Souvagie

Louise Souvagie is schrijver, kunstenaar en cultuurwerker. Ze spreekt het liefst over kunst of de context waarbinnen kunst tot stand komt. Sinds kort is ze de helft van het podcastduo GALLERINAS, waarmee ze het hedendaagse kunstenlandschap becommentarieert. Ze schreef oa voor Subbacultcha en rekto:verso.

Tuly Salumu

Tuly Salumu is journalist en schrijver. Daarnaast geeft ze les, en werkt ze voor VRT Educatie. Haar werk verscheen in De Standaard, Het Nieuwsblad, recto:verso en MO* Magazine. Ze schrijft vooral over identiteit en colorisme in ‘regenbooggezinnen’, ouders en kinderen met een verschillende huidskleur.

© Arno Weijdema

Nina Poels

Nina Poels woont, werkt en heeft lief in Brussel. In 2021 studeerde ze af in Gender en Diversiteitsstudies, waarna ze haar huidige job begon als franstalige coördinatrice van Sophia vzw. In 2022 won ze de derde prijs van de Emile Zola schrijfwedstrijd. Nina schrijft over vrouw zijn in een hoofdstad, (hyper)seksualiteit en intimiteit en relaties. Daarnaast is ze ook militante als erotisch (paal)danseres.

Vertel het verder: