Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Reizende vrouwen | Neverending Stories #4

Neverending Stories is een boekenpraatprogramma over verhalen die ons en ons wereldbeeld hebben gevormd. In deze podcastaflevering spreekt gastvrouw Rachida Lamrabet met Christina ´Chrostin´ De Witte ( illustratrice, cartooniste en schrijfster) en Gaea Schoeters (journalist, scenarist en auteur) over reizende vrouwen en schrijvende reizigers. Een gesprek over bekende vrouwelijke reizigers uit het verleden, over hun eigen reisverhalen, over de voor- en nadelen van het reizen als vrouw alleen en het dromen van een tijd waarin we weer zonder beperkingen op reis kunnen gaan.
op 29 jun 2021
Podcast
Tekst
Politiek & samenleving
Literatuur & taal
Neverending Stories

In de podcast leest Christina De Witte de tekst voor van een cartoon die ze maakte in reactie op het geweld dat oplaaide in de VS tegen Aziatische Amerikanen in het begin van de coronapandemie. We gebruikten het geluidsfragment en de beelden van haar cartoon om een animatie te maken.

Neverending Stories
 

Neverending Stories is een boekentalkshow en podcastreeks van uitgeverij ROSE stories. In het najaar van 2019 ging de vijfdelige Nederlandse reeks van start. Voor de ontwikkeling van de vijfdelige Vlaamse podcastreeks schuift deBuren aan als partner. In de Vlaamse reeks gaat Rachida Lamrabet met verschillende gasten in gesprek over verhalen die ons en ons wereldbeeld vormen.

 

Een initiatief van uitgeverij ROSE stories.

© Sébastien Van Malleghem

Gaea Schoeters

Gaea Schoeters is journalist, scenarist, librettist en auteur. Ze debuteerde met het reisverhaal MMM, Meisjes, Moslims & Motoren. Later volgden de romans Diggers, De kunst van het vallen en Zonder Titel#1. Voor opera en (muziek)theater schreef ze onder andere Het Kanaal, Private View, Usher en An Archive of Love. In 2020 verschenen van haar de poëzievertaling Tiresias (Kate Tempest),  Het Einde, een interviewreeks met schrijvers over de dood, en de roman Trofee. En ook 2021 brengt nieuwe projecten, zoals de poëzieperformance Holle Haven, een uitvloeisel van Besmette Stad en de voorleesvoorstelling Niets met Gerda Dendooven en het Goeyvaerts Trio. Het daarbij horende prentenboek voor dromers van 6-106 jaar verscheen in maart bij De Eenhoorn.

© Foto Legreve

Christina ‘Chrostin’ De Witte

Christina ‘Chrostin’ De Witte is een illustratrice, cartooniste en schrijfster. Ze is de geestelijke mama van Chrostin, een webcomic over het dagelijks leven van iemand die tussen de millennial en Gen Z generatie balanceert. Als 19-jarige begon ze bij het magazine Flair en heeft ze intussen haar eigen rubriek. Haar debuut The Ultimate Survival Guide to Being a Girl is ondertussen wereldwijd verkrijgbaar in zeven talen. Ze heeft geen schrik van zwaardere topics zoals sexual harassment en racisme, maar gaat alledaagse dingen ook niet uit de weg. Je kent haar misschien van De Slimste Mens, waar ze het tot in de finaleweken heeft geschopt. 

© Koen Broos

Rachida Lamrabet

Rachida Lamrabet is auteur, theaterschrijfster en juriste. Haar werk is sterk geïnspireerd door de thema's migratie en identiteit. In 2006 won ze de Kif Kif-literatuurprijs Kleur de kunst! met het verhaal Mercedes 207. In 2007 debuteerde ze met Vrouwland, een verhaal over jonge mensen die dromen over een beter leven, waarmee ze in 2008 de Debuutprijs won. Voor haar kortverhalenbundel Een kind van God, die een jaar later verscheen, ontving ze de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2008. Haar tweede roman De man die niet begraven wilde worden verscheen in 2011. In 2017 publiceerde ze het essay Zwijg, allochtoon, een scherp politiek pamflet, geschreven naar aanleiding van haar ontslag bij UNIA. In 2018 verscheen haar roman Vertel het iemand en in 2019 schreef ze de theatermonoloog Dihaya. Rachida is de vaste gastvrouw van de Vlaamse edities van Neverending Stories, het Nederlands-Vlaamse boekenpraatprogramma van ROSE stories in samenwerking met deBuren. 


Neverending Stories is een initiatief van ROSE stories en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam West, Nederlands Letterenfonds en Literatuur Vlaanderen en wordt gemaakt in samenwerking met deBuren en VondelCS.
Vertel het verder: