Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Kunstcollectie | Marianne Hommersom: Scenes of Wonder

Marianne Hommersom ging in de zomer van 2012 op residentie in Parijs en documenteerde er de Franse metropool. De reeks heeft gold als haar afstudeerproject en als startpunt voor haar latere focus op urbane landschappen.
Door deBuren op 27 mrt 2022
Beeld
© Marianne Hommersom

In de zomer van 2012 verbleef fotografe Marianne Hommersom samen met veertien jonge schrijvers twee weken in de Franse hoofdstad  op uitnodiging van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en Stichting Biermans-Lepôtre. Hommersom portretteerde niet alleen alle schrijvers, maar maakte met haar camera ook een visueel verslag van het verblijf in Parijs. Daarbovenop gold de reeks als haar afstudeerproject aan het KASK. De foto's werden voor het eerst gepresenteerd tijdens BOUM!Parijs, en in 2013 was een deel van de reeks te bezichtigen in Parijs zelf.

Fotoreeks Scenes of Wonder door Marianne Hommersom

Over de fotografe

Marianne Hommersom  studeerde in 2006 af als fotografe aan het KASK in Gent en volgde nadien een master filmstudie en visuele cultuur aan de UA. Haar afstudeerwerk Scenes of Wonder vormde het startpunt van een steeds verder groeiende verzameling landschappen onder diezelfde titel, waarin de blik van de fotografe de rode draad vormt. Op een intuïtieve maar tegelijk doelgerichte manier zoekt ze in binnen- en buitenland naar locaties. Sporen van menselijke aanwezigheid, licht, kleuren, structuren en vooral de manier waarop deze samen een vaak vervreemdend en soms ook grappig geheel vormen, zijn terugkerende elementen in haar werk.


© Marianne Hommersom

Vertel het verder: