Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Studio ZZZAP : makers van ROZSYPNE

ROZSYPNE is de eerste productie van Studio ZZZAP, een groep interdisciplinaire makers die interactieve verhalende ervaringen maken.
op 18 mrt 2019
Tekst
Literatuur & taal

De vier makers van Studio ZZZAP delen het sterke geloof en ervaring in cross-overproducties, waarin het verhaal centraal staat. Daarvoor zetten zij hun uiteenlopende expertises in. Voor de uiteindelijke installatie werkten zij met photogrammetry, motion capture en 3D sound design. ROZSYPNE kenmerkt zich als virtual reality-installatie door de ruimtelijke vorm: als deelnemer beweeg je vrij op een oppervlak van vier bij drie meter en kan je soms interageren m

Lisa Weeda

Lisa Weeda (1989) schrijft, maak literair programma bij Mooie Woorden in Utrecht en was co-host bij de literaire podcast Ondercast. Ze modereert, interviewt en geef les transmedia storytelling en non-fictie aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en identiteit & identificatie op de Rockacademie. Haar proza verscheen onder meer in Das Magazin, Tirade online, De Revisor, Volkskrant, Theaterkrant, Vice, De Optimist en Hard//Hoofd. In de zomer van 2016 nam ze deel aan de residentie van deBuren naar Parijs, eind 2016 publiceerde ze de novelle De Benen van Petrovski. 

Nienke Huitenga

Transmedia producer Nienke Huitenga (1984) ontwikkelt digitale concepten, van onafhankelijk geproduceerde media strategieën tot interactieve en immersieve verhalen. Voor filmmaker Floris Kaayk ontwikkelt ze sinds 2010 campagnestrategie voor o.a. Human Birdwings (2011) en The Modular Body (2015). In 2016 werd The Modular Body bekroond met het allereerste Gouden Kalf voor Beste Interactive. Tot en met 2018 was ze docent bij de opleiding Communicatie & Multimedia Design aan Avans Hogeschool waar ze o.a. hoofd was van het Immersive Story programma.

Frank Bosma 

Frank Bosma (1981) studeerde in 2003 af met een 3D multi-user game als eerste lichting van de opleiding Mediatechnologie aan de HU, waar hij zowel de 3D visuals en animaties ontwierp als de netwerksoftware. Sinds 2007 is hij front end ontwikkelaar in dienst van de VPRO waar hij aan de wieg stond van sites, apps en interactieve documentaires, waaronder het Spin Award winnende Super Stream Me (2016), het Prix Italia winnende Nederland van Boven (2012) en het voor een Gouden Kalf geselecteerde De laatste dagen van Standing Rock (2017).

Hans van Arken 

Hans van Arken (1984) studeerde na een opleiding ICT af als Interactie Ontwerper aan Kunstacademie St. Joost. Naast dat Hans zijn dagen vult met een voortdurende stroom aan experimenten, is hij sinds 2013 werkzaam als docent Creative Technology bij de opleiding Communication and Multimedia Design van Avans Hogescholen (Breda) en begeleidt hij hackathons als coach bij Hackastory.

Vertel het verder: