Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.
Beginnende theatermakers gooien graag hun trossen uit in Nederland én in Vlaanderen. Soms hebben ze in het noorder- dan wel zuiderbuurland gestudeerd, of vormen ze een Nederlands-Vlaams collectief. Logisch dat ze zich dan thuis voelen in zowel de Nederlandse als de Vlaamse wateren.
Binnen het project Grensverkeer ondersteunen De Brakke Grond, deBuren, d e t h e a t e r m a k e r en Workspacebrussels jonge podiumkunstenaars die met één been in Nederland en met één been in Vlaanderen staan. Ze krijgen een plek waar ze kunnen repeteren en in première gaan en waar ze ook financiële, logistieke, productionele, artistieke, technische, publicitaire en andere ondersteuning krijgen bij het realiseren van nieuwe creaties. Ons doel? We willen dat het publiek aan beide kanten van de grens kennis met hen maakt. Uw aandacht voor de grensverkeersmakers van 2016 ...
In De Therapie vraagt Julie Cafmeyer jou als bezoeker om advies rond haar onmogelijke liefdesleven. Is het hechtingsproblematiek, liefdesverslaving, zelfsabotage, verlatingsangst, aanstellerij, gebrek aan zelfdiscipline? Hopelijk heb jij het antwoord, want Julie voelt een acute nood aan het delen van haar zielenroerselen met wildvreemden. Een theatrale performance.
De Vlaamse Julie Cafmeyer studeerde in 2015 af van de Toneelacademie Maastricht, afdeling regie. In juni was ze in residentie in de Brakke Grond en in God Squad in Berlijn. Bij de Toneelschuur deed ze een schuuratelier waar ze werkte aan Bombastische Liefdesverklaring.
Bekijk de speellijst op juliecafmeyer.wordpress.com
In de zomer van 2015 werd Le Mouton Noir. opgericht: een collectief bestaand uit Khadija El Kharraz Alami en Scarlet Tummers. Binnen dit collectief staat het kritisch denken, het streven naar het hoogste, het schoonste, het helderste en het onbekende centraal, altijd vertrekkend vanuit de vraag wat ze willen vertellen en wat die vertelling zegt over de maatschappij waarin we nu leven.
Wie is onze Dionysus? Wat is onze roes? In De Bacchanten bekijken de vier jonge 'zwarte schapen' van Le Mouton Noir riten, geloof en viering uit de klassieke tragedie van Euripides met een hedendaagse blik. Evgenia Brendes, Khadija El Kharraz Alami, Scarlet Tummers en Bas Zemering spelen de voorstelling nog op verschillende plekken in Nederland.
Momenteel werken ze aan hun nieuwe voorstelling Echte Mannen, die in première gaat in maart 2017.
Bekijk de speellijst via www.le-moutonnoir.com
De Vlaamse Marieke Dermul studeerde in 2014 af aan de Mime opleiding in Amsterdam. Marieke woont in Amsterdam en resideerde in het voorjaar in de Brakke Grond om Heldendaden en Wereldwonderen: European Citizen Popsong voor te bereiden. Met deze performance die ze afgelopen zomer op theaterfestival Over het IJ speelde, probeert de singer-songwriter een Europese Burger Popsong schrijven, waarmee ze haar mede-Europeanen tracht te verenigen. Deze voorstelling gaat ze verder uitwerken tot een nieuw project, waarbij ze door Europa reist op zoek naar wat er nog over is van het idee Europa. In het voorjaar 2017 gaat Marieke terug naar de Brakke Grond om haar voorstelling af te werken waarna ze er in première gaat. We houden u op de hoogte!
Marjolein van der Meer is een Nederlandse die afstudeerde aan de afdeling Woordkunst van het Conservatorium Antwerpen. Ze woont in Amsterdam en speelde in mei bij FrasLab een eerste versie van haar onderzoek: Over schoonheid Ha Ha Ha. Geïnspireerd op een bijna spirituele ervaring in een Benedictijns klooster is deze voorstelling een hedendaagse zoektocht naar geluk. Marjolein van der Meer laat zich inspireren door koren en gaat op zoek naar de schoonheid van Fellini-films. Haar onderzoek zet ze in september bij de Brakke Grond voort in residentie.
Ga naar de try-out op 26 en 27 september 2016 in De Brakke Grond