Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Debat gemist?

Omdat diversiteit een cruciaal verkiezingsthema is, laten we u twee recente debatavonden over superdiversiteit herbeluisteren. Volgens Maurice Crul (foto) zal 'onze samenleving steeds diverser worden. En de mensen die zich terugtrekken op hun eigen etnische groep zullen op den duur zichzelf en ook hun kinderen isoleren.' Bleri Lleshi beweerde dat 'kinderen met een migrantenachtergrond nergens in Europa zo slecht scoren in het onderwijs als hier'.
Door deBuren op 29 apr 2014
Podcast
Politiek & samenleving

Omdat diversiteit een cruciaal verkiezingsthema is, laten we u twee recente debatavonden over superdiversiteit herbeluisteren.

'Onze samenleving zal steeds diverser worden. En de mensen die zich terugtrekken op hun eigen etnische groep zullen op den duur zichzelf en ook hun kinderen isoleren.' Op 14 november 2013 stelde Maurice Crul (VU Amsterdam) zijn boek Superdiversiteit voor en sprak met diversiteitexperte Meryem Kanmaz en Wouter Van Besien (Groen). Beluister de podcasts.


'Nergens in Europa scoren kinderen met een migrantenachtergrond zo slecht in het onderwijs. Leerlingen verbieden om een andere taal te spreken op school werkt contraproductief.' Dat stelde Bleri Lleshi tijdens de avond over meertalige superdiversiteit, op 11 maart 2014. Meertalige superdiversiteit is al lang gewoon een feit in de straten van Brussel. 'Wij moeten leren samenleven op basis van verschil, en niet op basis van gemeenschappelijkheid', zei Eric Corijn. 'En het beleid, dat moet dringend volgen.' Beluister hier de avond opnieuw. Beluister hier de avond opnieuw.

 

Vertel het verder: