Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

EUNIC in Brussels zet meertaligheid op de agenda

Poliglotti4.eu, een project van EUNIC in Brussels, wil meertaligheid in Europa bevorderen. De website geeft een overzicht van goede praktijken in het talenbeleid en -onderwijs in de Europese Unie en biedt beleidsmakers, leerkrachten en studenten de juiste instrumenten om tot actie over te gaan. Leer er meer over op de website en draag zelf uw steentje bij door uw ervaringen te delen met Europa.
Door deBuren op 5 jul 2012
Nieuws
Cultuurbeleid
Literatuur & taal

Poliglotti4.eu is een project van EUNIC Brussels dat en bedoeld is om meertaligheid in Europa te bevorderen. Het is ontstaan uit de aanbevelingen van de EU Civil Society Platform on Multilingualism, voorgezeten door EUNIC.

De website, ook bekend als de online Language Observatory, brengt verslag uit over best practice in het talenbeleid en het talenonderwijs en biedt beleidsmakers, leerkrachten, studenten en organisaties voor Civil Society een aantal krachtige instrumenten voor benchmarking die tevens een doeltreffende hulp betekenen in het op touw zetten van activiteiten in drie gespecialiseerde domeinen: Early Language Education (Vroegtijdig Vreemdetalenonderwijs), Lifelong Learning (het Leven Lang Leren programma) en Social and Community Services (sociale en maatschappelijke dienstverlening). Op de site vindt u ook belangrijke evenementen en conferenties rond meertaligheid, alsook een ruime waaier aan publicaties, links en nog meer informatie.

Onlangs vond een tweedaags seminarie voor experten op het gebied van Early Language Learning plaats in Leeuwarden in Nederland. De presentaties en foto's van dit seminarie vindt u op de website. Er zijn nog 6 maanden te gaan voor de conferentie in Parma (Italië) die gepland is van 14 tot 16 november, nog tijd genoeg voor de Observatory om zoveel mogelijk informatie te verzamelen die voor alle belanghebbenden van nut kan zijn. Deze rijke bron aan informatie zal de komende maanden blijven groeien en wij willen u aanmoedigen om het te raadplegen, te gebruiken en bij te dragen tot een toenemende kennis van zaken. Dit kunt u door uw commentaar via de link on our best practice examples and research results door te sturen en door onze informatie door te spelen aan partners via sociale netwerksites zoals Facebook (Poliglotti4.eu) en Twitter (@poliglotti4eu). Het project werd opgericht met de steun van het subsidieprogramma van de Europese Commissie Leven Lang Leren.

deBuren is lid van EUNIC in Brussels. EUNIC staat voor European Union National Institutes for Culture.

Vertel het verder: