Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Op naar 2012 met nieuwe citybooks

Doe jezelf een originele collectie luisterverhalen cadeau of geef ze aan wie je liefhebt.
Door deBuren op 21 dec 2011
Nieuws
Literatuur & taal
citybooks

Download de Radioboeken en citybooks op je iPod via www.radioboeken.eu www.city-books.eu of via iTunes. Het citybooksproject is in 2011 stevig gegroeid en zal in 2012 in volle vaart doorgaan, met nog meer gratis te downloaden audioboeken, webteksten, e-books en fotoreeksen waarin verrassende steden de inspiratie vormen voor Europese schrijvers en fotografen.

 

We sluiten het jaar mooi af met verhalen van Simone Lenaerts en Jeroen van Rooij, foto’s uit Lublin van Maciej Rukasz en de door de auteurs zelf ingesproken audioboeken van Milena M. Flašar in het Duits en Helen Mort in het Engels.

Het citybooksproject is in 2011 stevig gegroeid en zal in 2012 in volle vaart doorgaan, met nog meer gratis te downloaden audioboeken, webteksten, e-books en fotoreeksen waarin verrassende steden de inspiratie vormen voor Europese schrijvers en fotografen. We sluiten het jaar mooi af met verhalen van Simone Lenaerts en Jeroen van Rooij, foto’s uit Lublin van Maciej Rukasz en de door de auteurs zelf ingesproken audioboeken van Milena M. Flašar in het Duits en Helen Mort in het Engels.

 

Juist voor de kerstvakantie hebben we nog enkele kersverse citybooks binnengekregen en online gezet. Jeroen van Rooij schreef in Chartres Labyrinten, een verhaal over kijken en bekeken worden, over dwalen en verloren raken. 

 

Ook het citybook van Simone Lenaerts is klaar, zij schreef Een schijn van tijd in het Oostenrijkse Graz, alwaar zij niet kan ontsnappen aan de geesten van het verleden.


Uit Graz zijn ondertussen ook de originele audioboeken binnen van de Oostenrijkse auteurs Milena M. Flašar, Werner Schandor en Andrea Stift. Uit Sheffield ontvingen we het originele Engelstalige en door Helen Mort zelf ingesproken gedicht The God of Gaps.


Wist u al dat alle citybooks niet alleen via de website maar via iTunes gratis te downloaden zijn? Zo kunt u bijvoorbeeld Stefan Hertmanscitybook over Tbilisi beluisteren in het Nederlands, Frans, Engels én Georgisch. U kunt zich zelfs abonneren zodat u automatisch op de hoogte gebracht wordt wanneer er citybooks in uw favoriete taal verschijnen.

 

De sfeervolle foto’s van Maciej Rukasz geven een heel eigen blik op de Poolse stad Lublin. De jonge fotograaf zocht de buitenwijken van de stad waar hij opgroeide op. Hij fotografeerde plaatsen die hij jaren geleden al zag en die soms amper veranderd zijn.

 

Begin 2012 gaan de schrijversresidenties in Lublin van start, met Mauro Pawlowski, Arnon Grunberg en Maud Vanhauwaert en met de Poolse schrijvers Witold Szablowski en Andrzej Stasiuk.

 

Nog fijne vooruitzichten: Abdelkader Benali over Sheffield en Skopje, Pascal Verbeken over Charleroi, Ester Naomi Perquin en Anna Luyten over Boekarest, Onno Kosters over Graz, foto’s uit Skopje en Chartres, meer podcasts en vertalingen van de citybooks die u nu reeds kunt ontdekken als webtekst, én een nieuwe Belgische stad die deelneemt aan het project.

 

Ontdek dit alles en meer via www.city-books.eu. en blijf op de hoogte via citybooks op facebook, twitter en iTunes!

 

 

 

Vertel het verder: