Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

HALL14

 

HALL14, how to speak as many?

 

HALL14 wordt ontwikkeld als een kunstinstallatie die ontmoetingen tussen menselijke en anders-dan-menselijke entiteiten mogelijk maakt. Het streeft naar een regeneratief ontwerpproces: het ontwikkelen van een architectuur die bijdraagt ​​aan een gezonde planeet.

 

HALL14 heeft de vorm van een co-creatieproces waarbij ontwerpers, studenten en planten in een wederzijdse en meerstemmige dialoog worden betrokken.

 

Het project maakt deel uit van een wereldwijde beweging voor 'niet-extractieve architectuur' die wil ontwerpen zonder de uitputting van menselijke, natuurlijke en culturele ‘resources’. Deze film is opgevat als een ‘do-it-together-documentaire’, gepubliceerd via het TAAT Live Archive, een database voor de regeneratieve kunstpraktijk van TAAT en daarbuiten.

 

 

TAAT is een kunstcollectief dat ‘eco-logische’ installaties ontwikkelt voor belichaamde ontmoetingen tussen menselijke en anders-dan-menselijke entiteiten. Het is een transdisciplinaire praktijk die beweegt tussen artistiek onderzoek, sociale praktijk en collaborative learning. TAAT ontwikkeld momenteel een reeks ‘encounter portals’: bio-based architecturen die bijdragen aan onze regeneratieve co-existentie. De praktijk faciliteert ontmoetingen op deze gebieden en heeft tot doel de onderlinge verbondenheid en wederkerigheid tussen mensen en anders-dan-menselijke entiteiten te vergroten.

 

TAAT is opgericht in 2012 door Gert-Jan Stam en Breg Horemans na een samenwerking aan het project KHOR I (Venlo, Floriade 2012). De ontwikkeling van hun langetermijnproject HALL33 is ingebed in een samenwerkingsnetwerk van Europese universiteiten en culturele instellingen. TAAT wordt structureel ondersteund door Stichting SoAP in Maastricht (NL) en is aangesloten bij de onderzoeksgroep RAAD (onderdeel van KULeuven, vakgroep Architectuur in Gent).